Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Başarılı Bir Üniversite Hayatı Nasıl Olur?

Başarılı bir üniversite hayatı nasıl olur? Başarılı bir iş sahibi nasıl olunur? Başarılı bir kariyer nasıl yapılır? Başarı merdivenleri nasıl tırmanılır? Yüksek maaşlı bir işte nasıl çalışılır? Para ve Başarı arasındaki bağlantı nedir?


Başarılı Bir Üniversite Hayatı

Aslında başarıyla alakalı herkesin en çok ya da en azından bizim merak edip araştırdığımız sorular bunlardır. Ama eminim ki herkes işinde çok başarılı olmak, başarılı bir patron olmak, iyi para kazanmayı başarabilmeyi ister. En çok yapmayı sevdiğimiz işte başarılı olup emeğimizin karşılığını da maddi ve manevi tatminle almak istiyoruz hepimiz. Tabi burada önemli olan bir soru da var işimiz bizi seviyor mu acaba.

İşimizin aşkla yapıyoruz ama işimiz de bizi seviyor mu acaba. Kendi yeteneklerimizi ve hangi işte daha başarılı olabileceğimizi tahmin etmemiz ya da o iş bizi seviyorsa başka işlerde başarıyı aramamız daha mantıklı olabilir. Tabi başarı kolay bir süreç değildir.

Başarılı bir üniversite hayatı nasıl olur sorusu aslında diğer tüm sorularınızı ve hayatınızı eklemektedir.

Nasıl mı etkilemektedir?

Türkiye’de liseyi bitiren öğrenciler üniversite sınavını kazanıp ailesinden ayrılarak 4 - 2 yıl üniversite okumaya gitmektedir. Birey yalnız kaldığında, kendi başına bazı şeyleri halletmesi gerek, Yanında ailesi olmadan motivasyonunu sağlaması lazım. Bu süreçte birey kendini daha iyi tanıma fırsatı bulur ve yeteneklerini geliştirebileceği bolca zamanı vardır.

Bu yüzden üniversite hayatınızdaki gelişim ve tecrübeleriniz iş hayatınızı ve başarılı bir kariyer yaratmanızda size çok fazla yardımcı olacaktır.

Üniversite de hangi alanda okuyorsanız okuyun yabancı dilinizi ileri seviyeye taşımanız size iş hayatınızın her alanında fayda sağlayacaktır. Doktor, mühendis, mimar, tasarımcı, kimyager hepsi de iş hayatında İngilizce ye ihtiyaç duymaktadır. Hangi sektörde olursanız olun iyi seviyede İngilizce bilmek kendi mesleğinizde sizi daha da ileriye taşıyacak bir anahtardır.

Staj Yapın

Üniversite hayatınızda büyük şirketlerde staj yapmaya çalışın. İşinizin tüm detaylarını öğrenebilmenin en iyi yolu sizin mesleğinizi çok iyi şekilde yapan bir şirkette çalışmaktır. Stajlarınızı önemseyin. Bu zamanlarda yapacağınız fedakarlıklar sizlere iş hayatınızda çok katkısı olacaktır.

Israrcı Olun

Başarılı olmak için her konuda ısrarcı olun, yılmayın, başkalarının yapamazsın demesine aldırış etmeyin. Kalbinizin sesini dinleyin ve ısrar edin. 2 şirkete staj başvurusunda bulundum olmadı yok mu diyorsunuz. Ya da ben burada staj yapacağım diye o firmaya nasıl katkılar sağlayabilirim diye düşünenlerden misiniz?

Fırsatları Değerlendirin?

Her zaman yeniliklere açık olun, hedefinizi baştan belirleyin, hedefinizin olması daha doğrusu hedefinizi net bir şekilde ortaya koymanız sizi başarıya götürecek olan yolda çok önemlidir. Hedefiniz açık olursa karşınıza çıkan fırsatları kaçırmazsınız.