Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Aydın'ın İncisi Kuşadası

Güneşin en güzel doğduğu cennetlerden birisi de Kuşadası´dır.


Güneşin en güzel doğduğu cennetlerden birisi de Kuşadası´dır. Konumu itibariyle oldukça güzel bir çevreye sahip tatil merkezlerinden biridir. Ilıman iklimi, lüks otelleri, temiz kumsalıyla, turistlerin gözde mekanlarından biridir. Kuşadası toplam 20 kilometrelik sahil şeridine sahip olup, bu güzel beldenin aslında anlatılacak birçok özellikleri vardır, örneğin Kadınlar plajı, Aslan Burnu,  Kara ova,  İlyasağa, Tavşanburnu yakınlarında, yer yer kayalık kumsallar göze çarpar, ayrıca yörenin engebeli tepelerden oluşan manzarası büyüleyci niteliktedir.

 Kuşadasına 12 kilometre uzaklıkta bulunan kirazlı koyu gerçekten görmeye değer bir beldedir. Kuşadasında sabah kahvaltısı yapmak çok ayrı bir keyiftir, sabahın erken saatlerinde ötüşen kuşların cıvıltısı hafiften esen meltem, daha önce hiç tatmadığınız peynirin, zeytinin tadı yanında bir bardak çay da varsa, kahvaltının fotoğrafı tamamdır…

 

Kuşadası ilk Türk mimarisiyle 17’ci yüzyılda tanışmış, dönemin Aydın valisi Oğuz Mehmet paşa, Kus adasına ilk kulliye ve çeşmeleri yaptırmış, tabi bunların yanırsıra hamamlar, kervansaraylar ve camiler de inşa ettırmiştir. O zamanki dönemlerde daha çok Venedik’ten gelen İtalyan malları Kuşadasında pazarlanmış, Sonra da kentin ticari cazibesi tüm ege bölgesine yayılmaya başlamış, dolaysıyla Kuşadası, ülkemizde turizmin canlandığı ilk bölgelerden biridir, ilçenin etrafında bir çok yerleşim yapılmamış adaların bulunduğu bilinmektedir, ayrıca jeopolitik konumu bakımından Turkiye’nin en önemli yerlerinden biri olduğu rivayet edilir.

Kaz dağlarından gelen hava akımı nedeniyle Turkiye’nin Ayvalık’tan sonra oksijen bakımından en zengin bölgesinden biridir.Kuşadası, İzmire yaklaşık iki saat mesafede bulunan 48 bin nüfuslu, Aydın’a bağlı bir ilçedir, Meryem Ana’ya yakınlığı sayesinde, Turkiye’de turizmin ilk başladığı yerlerden bir tanesidir. Yaz dönemlerinde oldukça kalabalık bir sezon yaşamaktadır, zenginlerin Turkiye sosyeteleri’nin en cok uğrak verdiği mekanlardan biridir, tarihi eserlerinin yanırsıra pahalı restoranları cafeterya’ları diskotek’leriyle, akuapark’larıyla meşhurdur, bunlardan bir tanesi, Adaland parkı, ilçenin 4 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Ayrıca türistlerin yoğun ilgi gösterdikleri yerlerden bir tanesidir. Gezmek, dinlenmek, eğlenmek icin yola çıkılacaksa, kuşadası gidilmeye, görülmeye değer bir yerdir.

Buradaki betonlaşma, yozlaşma, Turkiyenin diğer bölgelerine kıyasla daha azdır, yazlık evleri oldukça pahalı, yerli yabancı çok sayıda zenginlerin tatil geçirdiği ender yerlerden bir tanesi, her sene yaz sezonu devasa turist gemileri uğrar buraya. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksek okulunun bazı bölüm ve sınıfları bu ilçede bulunmaktadır, ayrıca Türkiye’de sistemli olarak turizm hareketlerinin başladığı ilk yerlerden bir tanesidir, esnafın şık giyinmesi ve bu kültürün bir akım haline gelmesi, ilçe için son derece sevindirici bir gelişmedir, bunun sebebinin gemilerle gelen zengin turistlerden kaynaklandığını düşünmek mümkündür, yada ortalıkta o kadar çok halıcı ve kuyumcu var ki, dogal olarak genellemenin yüzdesini artıyor. Kuşadası tatil anlaşıyı içinde bolca yüzmek isteyenlere tavsiye edilecek bir mekan değildir malesef, çünkü çok yoğsun ve kaya parçaları var denizde.

Resimler