Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Aydın'ın Turistik ve Tarihi Yerler.

Aydın Adnan Menderes Ünversitesini kazandınız, çok güzel bir yere geliyorsunuz. İçinde Tarih aşkı olan kız öğrencilerimizin gezeceği, göreceği harika tarihi yerler var Aydın'da. Aydın Kız Öğrenci Yurdumuzda kalan öğrencilerimiz, tarihi yerleri gezdiklerin


Aydın’ın Tarihi Yerleri

Aydın'ın Tarihi Yerleri

Aydın hem tarihi hem de turistik değerleri ile öne çıkan bir il olarak çok yönlülüğünü her zaman ortaya koyuyor. Aydın’da öğrenci olmak da en az yaşamak kadar keyifli olduğundan dolayı bölgeye biraz alıcı gözle bakmak isteyebilirsiniz. Aydın kız öğrenci yurdu konaklama imkanları ile konforlu bir öğrencilik yaşamanızı sağlarken yurdun sunduğu ek güvenlik önlemleri de istediğini zaman gezmenize sonrasında ise güvenle yurda geri dönmenize olanak sağlıyor. 24 saat güvenlik hizmeti sunan Aydın Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu öğrencilik yıllarının keyfini garantiliyor.

Aydın’ın Vazgeçilmezleri

Aydın Adnan Menderes Ünversitesini kazandınız, çok güzel bir yere geliyorsunuz. İçinde Tarih aşkı olan kız öğrencilerimizin gezeceği, göreceği harika tarihi yerler var Aydın'da. Aydın Kız Öğrenci Yurdumuzda kalan öğrencilerimiz, tarihi yerleri gezdiklerinde büyülendiklerini ve harika bir şehire geliklerini söylemişlerdir.

Aydın’ın çok sayıda tarihi değere sahip olmasının temelinde çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olması yer alır. Bir öğrenci arkeoloji, sanat tarihi ve tarih üzerine eğitim almak istediği zaman eğitim alacağı bölgedeki tarihi değerlere mutlaka göz atar. Bunun yanı sıra öğrencilerin üniversite tercihlerinde okuyacakları bölüm seçiminden sonra yaşayacakları alan, buranın sahip olduğu değerler ve imkanlar etkilidir. Aydın öğrenci yurdu seçeneklerinden üniversite imkanlarına, sosyal olanaklardan tarihi değerlere kadar her anlamda bir öğrenci için eksiksiz seçim olmayı başarıyor.

Tralles Antik Şehir

MÖ 2500 yılında Hititlerin bölgeye yerleşmesi ile gelişen Aydın MS 8. yüzyılda en parlak dönemini yaşamıştır. Aydınoğulları zamanından adını alan şehir 1923 yılında il olmuş ve o günden bugüne sahip olduğu her değere sahip çıkan, koruyan ve kollayan tutumu ile günümüze pek çok eserin gelmesini sağlamıştır.

Aydın’ın kültürel hayatının vazgeçilmezleri olan pek çok tarihi eser vardır. Aphrodisias Antik Kenti, Milet Müzesi, Güvercinada Kalesi, Tralleis Antik Kenti, Magnesia Antik Kenti ve Arpaz Kalesi bölgenin en çok bilinen tarihi değerleri arasında yer alır.

Aydın'da Gezilecek Turistik Tarihi Yerler

Aphrodisias: Tanrıça Afrodit’e adanmış kentlerin en ünlüsü olan antik kent Aydın’ın Karacasu ilçesinde yer alır. MÖ 5. Yüzyılda kurulan kent MS 5. Yüzyıla kadar geçen sürede önemli bir sanat merkezi olarak kullanılmıştır.

Milet Müzesi: 1973 yılında açılan müze Milet’de bulunan arkeolojik eserlerin sergilendiği bir alandır. MÖ 15. yüzyıldan bu yana bulunan Arkaik ve Helenistik döneme ait pek çok eserle birlikte Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler de sergilenmektedir.

Milet Antik Kent

Güvercinada Kalesi: Mora isyanında deniz yolu ile gelecek saldırıları önlemek için yapılan kale günümüzde harika manzarasıyla dikkat çekiyor.

Güvercin Ada Kalesi

Tralleis (Üç Gözler) Antik Kenti: Kestane dağlarının güneyinde yer alan ve Büyük İskender tarafından ele geçirilmesiyle birlikte Helenistik krallıkların etkisine giren antik kent tarihe ilgi duyanlar için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Magnesia Antik Kenti: Apollon’un kehaneti ile Magnetler tarafından kurulduğu düşünülen antik kentin ilk kurulduğu alan bilinmemektedir. Etkileyici bir kentsel yapılaşmaya sahip olan kent