Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Cennetten Bir Köşe "Amasra"

Sakin, deniz ve doğayla iç içe tatil isteyen bir çok insan kesinlikle Amasra’yı tercih eder. Amasra’ya girer girmez ilk dikkat çeken, yeşil ile mavinin o muhteşem bütünlüğüdür.


Sakin, deniz ve doğayla iç içe tatil isteyen bir çok insan kesinlikle Amasra’yı tercih eder. Amasra’ya girer girmez ilk dikkat çeken, yeşil ile mavinin o muhteşem bütünlüğüdür. 3.000 yıllık tarihi, muhteşem adalara sahip harika deniziyle, yeşil ve mavinin renk cümbüşünü adeta içinde barındırıyor. Doğa tutkunları için bizce kaçırılmayacak, görülesi yerlerden biri. Hayatınızda gidilecek yerler listesine Amasra’yı eklemeyi sakın unutmayın, sonra pişmanlık duyabilirsiniz. Denize doğru uzanan burnu ile, iki tarafı korunaklı liman görevi görüyor ve yatların en uğrak yeri diyebiliriz.  Aynı zamanda şirin bir balıkçı kasabası olan Amasra, kendine has balık restoranları ye yöresel tatları ile tam bir turizm kasabası. Amasra’yine gördükten sonra kendinize şu soruyu sormadan edemezsiniz: Bu güzelliğin içinde olmak için neden bu kadar bekledim ki?

Amasra’ ya Ulaşım

Kastamonu ve Ankara’ya uçak yolculuğu yaparak karayolu üzerinden Amasra’ya ulaşabilirsiniz. Amasra’ya uçakla en kestirme ulaşım ise, Zonguldak havaalanına indikten sonra, karayolu ile yapılacak olan yaklaşık 1 saatlik yolculuk ile mümkün. Aracinizla da gitme şansınız var, fakat tatilin bir kısmını neden yolda geçiresiniz ki? Karayolu ve uçak haricinde deniz de kullanılabilir. Ayrıca özel yat veya teknesi olanlar Amasra koyunda demirleyebilirler.

Kalesiniyi mutlaka görün

Amasra’nın simgelerinden olan kale tarihi dokusunu uzun yıllara ve her türlü tehlikelere karşı korumuş durumda. Kalenin merdivenlerinden çıkarken kendinizi eski dönemlerde yaşıyormuş gibi hissedeceksiniz. Kale üzerinden denizin muhteşem mavisi ve doğanın olağanüstü güzelliği net olarak görülüyor. Kale üzerinde bol bol manzara fotoğrafı çekebilirsiniz. Amasra kalesi Unesco dünya mirası geçici listesi içerisinde yer alıyor. Kale zamanında Cenevizliler tarafından tadilat yapılarak kullanılmış.

 Nerede konaklayıp ne yiyebilirsiniz?

Amasra’nın en güzel yemekleri balık üzerine kurulmuş desem, yanlış söylemiş olmam. Ben balığı çok sevdiğim için, sürekli balık yedim.

 Nerede Konakladım?

Amasra’nın bence en güzel yemekleri balık üzerine kurulmuş desek, yanlış söylemiş olmayız. Balıklar günlük ve taze olarak pişiriliyor. Güzel cafeleri de mevcut, harika manzara eşliğinde çayınızı rahatlıkla içebilirsiniz. Pansiyon ve oteller de oldukça fazla, insanları cana yakın ve oldukça misafirperver. Bizce Amasra’ya gitmezseniz çok şey kaçırabilirsiniz.

Resimler