Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Öğrenci Yaşam Merkezi

Aydın ilinde öğrencilerin en büyük ihtiyacının barınma ve beslenme olduğu açıkça ortada. Bu ihtiyacı çoğunluklu olarak öğrenci yurtlarının karşıladığını görebiliyoruz.


Aydın ilinde öğrencilerin en büyük ihtiyacının barınma ve beslenme olduğu açıkça ortada. Bu ihtiyacı çoğunluklu olarak öğrenci yurtlarının karşıladığını görebiliyoruz. Yurtların yanı sıra apartlar, pansiyonlar, misafirhaneler ve birkaç öğrencinin bir araya gelerek oluşturtuğu ev ortamı akla gelen diğer alternatifler.

Bütün bu seçenekler arasında en güvenilir ve profesyonel olanı tartışmasız Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren özel öğrenci yurtlarıdır. Yurtlarda çalışan tüm personelin ataması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılır ve her birinde toplu yaşam alanında çalışabilmesine yönelik sağlık raporu, sabıka kaydı olmaması, eğitim seviyesi ve tabiki deneyim şartı aranır. Yani öğrencilerimizin kimlerle bir arada zaman geçireceği hususu bile devletin ilgili birimlerince denetlenir. Bu uygulamalar öğrencilerimizin geleceğe daha emin ellerde hazırlanması için oldukça yerindedir. En değerli varlıklarımızın çocuklarımız olduğu düşündüğümüzde; güvenli ve profesyonel ellere onları emanet etmekte en akılcı yoldur.

Aydın Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu olarak güven ve huzur dolu bir ortamın yanı sıra öğrencilerimizin eğitim hayatındaki sosyal gereksinimlerini de karşılamaya yönelik çalışmalar ve projeler geliştiriyoruz. Gençlerimizin konaklama ve beslenme ihtiyacını en iyi ve sağlıklı şekilde karşılayıp, dinlenebilecekleri, eğlenebilecekleri, keyif zaman geçirebilecekleri huzur dolu bir sosyal yaşam alanı oluşturmak için çabalıyoruz.  Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yönelik firmalarla görüşerek protokol yapmak, indirim sağlamak, bina içerisinde güzel bir kitap cafe oluşturmak, öğrenciler için etüt ve rehberlik faaliyetleri yapmak projelerimizden bir kaç tanesi. Kazancımızla ve reklamla değil bu yaptığımız projelerle ve öğrencilerimizin gözlerinin içindeki gülümsemeyle

Aydın´daki yurtlar arasında ön plana çıkmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimize imkanlarımız dahilinde bütün kolaylıkları sağlayıp, onları en doğru şekilde yönlendirip; bu yörede bu şehirde yalnız olmadıklarını, bu büyük ailenin birer üyesi olduklarını her zaman hissettireceğimizden hiç şüphem yok. Aydın´da sadece bir üniversite değil aynı zamanda büyük bir aile ve ebediyen sürecek dostluklar kazanmış olacak hepsi. Mezun olup hayata adım attıklarında kalplerinde kalmış olmak, bizleri özlediklerini bilmek, iyi haberlerini almak bizleri her zaman mutlu edecek ve gururlandıracaktır. Yazının başlığında da belirttiğim gibi Aydın Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu sadece bir yurt değil aynı zamanda öğrencilerimiz sevgiyle bağlı olduğu sosyal bir yaşam alanı olarak var olacaktır.