Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Sınav Stresi ile Baş Edebilme

Sınavlar çoğu öğrenci için stres teşkil etmektedir. Bzen bu stres ile baş etmekte zorlanıyoruz. Aydın'da Kız Öğrenci Yurdunmuzda stresle baş edebilmeniz için spor salonunda spor yaparak stres atabilirsiniz.


Sınavlar çoğu öğrenci için stres teşkil etmektedir. Bzen bu stres ile baş etmekte zorlanıyoruz. Aydın'da Kız Öğrenci Yurdunmuzda stresle baş edebilmeniz için spor salonunda spor yaparak stres atabilirsiniz.

Sınav dönemi her öğrenci için çok zorludur. Ancak bu dönemin üniversite öğrencileri için her zaman bir tık daha zorlu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Lise hayatında edinilen alışkanlıkların neredeyse tamamının değiştiği üniversite döneminde erkek ya da kız öğrenci yurdu konaklama, ders çalışma, zaman geçirme gibi ihtiyaçlar için ilk tercih edilen yerdir. Bu noktada evde ders çalışmaya alışan öğrencilerin yeni hayatlarına alışmak için ihtiyaç duydukları süreçte sınav stresi yaşamaları normaldir. Aslında üniversite hayatı boyunda her yeni ders yeni bir heyecan olduğundan dolayı yurdunuza, arkadaşlarınıza ve yeni hayatınıza alışsanız da heyecanınız hiç azalmaz.

Değişimin Stresini Bitirin

Değişim yaşamak başlı başına bir stres nedeni olduğundan dolayı üniversiteye yeni başlayan bir öğrenci için pek çok şey zorlu gelir. Lise sıralarında alışılan eğitim sistemini ve sınav sistemini bir kenara bırakmak, tamamen farklı dinamikleri olan bir eğitim sistemine alışmak sürecin zorlaşmasının ana nedenleri arasında yer alır. Sınav stresi ile başa çıkmak için tek ihtiyacınız olan şey kendinize ait bir ortam oluşturmanız ve derslere bakış açınızı değiştirmeniz olacaktır. Üniversite derslerinin öğrenmekle birlikte sorgulama odağı olduğunu göz önünde bulundurduğunuz anda bu eğitim sistemine alışabilen bir öğrenci olursunuz. Sadece ezbere ve öğrenmeye odaklı lise eğitim sisteminin aksine öğrencilerin araştırmasına, sorgulamasına ve farklı bakış açıları geliştirmesine odaklanan üniversite eğitim sisteminde rahat hissetmek için kaynak arayışınızı hiç bitirmemeye özen gösterin.

Karşınızdakini Tanıyın

Lise eğitiminde klasik ve test olarak genel iki sınav tipine ve hocalarınızın derslerde altını çizdiği yerlerden soru sormasına alışkın olabilirsiniz. Üniversitede ise çok farklı yöntemlerle karşılaşacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bilinmeyenden korkmak stres yaşamanıza neden olur. Bu stresi azaltmak için üst sınıflarla iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Erkek ya da kız öğrenci yurdu bunun için biçilmiş kaftandır. Sizinle aynı bölümde okuyan insanlara yurt ortamında daha rahat ve samimi bir şekilde ulaşabilirsiniz. Her hocanın sınavlarında kendine has bir tarzı vardır. Eğer bu tarzı sınavdan önce öğrenirseniz bir bilinmezle boğuşmak yerine bildikleriniz üzerinden çalışma planınızı şekillendirir ve stresinizi yenebilirsiniz.