Whatsapp iletişim hattı

Blog İçeriklerimiz

Ihlamur Kız Öğrenci Yurdu Aydın

Üniversite Dostlukları Neden Unutulmaz?

Üniversite dostlukları, öğrenci yurtlarında geçen güzel zamanlar, birlikte günün tamamını geçirmek, hele de çok iyi anlaştığınız bir arkadaşınızla kız öğrenci yurdunda aynı odayı paylaşıyorsanız çok sıkı dostsunuz demektir. Bu güzel dostluklar unutlmaz


Kız Öğrenci Yurdu'nda Başlayan Dostluklar

Üniversite dostlukları, öğrenci yurtlrında geçen güzel zamanlar, birlikte günün tamamını geçirmek, hele de çok iyi anlaştığınız bir arkadaşınızla kız öğrenci yurdunda aynı odayı paylaşıyorsanız çok sıkı dostsunuz demektir. Bu güzel dostluklar hiçbir zaman unutulmaz

Üniversite hayatını yaşamak bile bir öğrenci için başlı başına deneyimdir. Aileden ayrılmak, yeni bir şehre ve sosyal çevreye alışmak öğrenciler için zorlu bir süreç olabilir. Bu süreçte yanınızda olan arkadaşlarınızı kolay kolay unutamazsınız. Lise dostlukları birlikte büyümenin verdiği unutulmazlığa sahip olsa da üniversite dostlukları sorumluluğun ya da dertlerin de paylaşılmasıyla çok daha fazla anlam kazanır. Erkek ya da kız öğrenci yurdu öğrenciler için daha iç içe olmanın mümkün olduğu barınma seçenekleri olduğu için yurt arkadaşlarınızla yaşadığınız maceralar da sizin için her zaman çok farklı olacaktır.

 

Paylaşarak Büyüyen Dostluk

Üniversite öğrencilerinin paylaşacakları çok şey vardır. Yeni öğrenci için alışma süreci başlı başına bir sorunken bu soruna dersler, yeni insanlar ve çok daha farklı maddeler eklenir. İnsanlar dertlerini, sıkıntılarını ve mutluluklarını paylaşmaktan keyif alırlar. Bu nedenle üniversite döneminde yapılan paylaşımlar hem yeni hayatınızı keşfetmeye hem de karşınızdaki ile empati kurmaya başladığınız paylaşımlardır. Bu dönem insanların hayatında dönüm noktasıdır. Öğrenci olmak başlı başına bir zorlukken şehir dışında öğrenci olmak hep bir destek aramanızı sağlar. Yurdunuzdaki oda arkadaşınız, okulunuzdaki sıra arkadaşınız gün gelir ailenizden çok daha yakınınızda yer alır.

 

Birlikte Büyümenin Güzelliği

Lise döneminin umursamazlığı, aile ile yaşamanın rahatlığı ya da lise derslerinin üniversiteye göre çok daha kolay olması günlük iletişimin her zaman daha keyifli ve belki de yüzeysel olmasını sağlar. Ancak bu durum üniversite hayatından tam tersine döner. Artık idare etmeniz gereken bir paranız, aşmamanız gereken bütçeniz, zorlu dersleriniz ve yepyeni bir hayatınız vardır. Tüm bu zorlukların yanında omzunuzda hissettiğiniz el sizin için çok kıymetlidir. Gün gelir yemeğinizi gün gelir zamanınızı paylaşırsınız ama paylaştığınız her şeyin değerini üniversite döneminde çok daha iyi anlarsınız. Annenizin yaptığı bir yemeğe lise arkadaşınızı davet etmekle kendi harçlığınızla aldığınız bir yemeğe arkadaşınızı davet etmek aynı hissiyatı vermez. Paylaşmanın gerçek anlamını keşfettiğiniz arkadaşlarınız üniversite sonrasında da unutulmaz olur. Öğrenci yurdu paylaşmanın da en keyiflilerinin yaşandığı yerler arasındadır. Akşam olup oda arkadaşınızla günü konuşmaya başladığınız zaman, sınav dönemi sabahlarken ya da hafta sonu gezmesinin kritiğini yaparken birlikte ne kadar çok anı biriktirdiğinize şaşırabilirsiniz. Farkındalıkla biriken anılar çok daha değerli olduğu için üniversite dönemindeki dostluklar da o kadar değerlidir.